Valeshar

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

3 posters

Gabriel Rennevalden

Gabriel
    Gabriel

Liczba postów : 8
    Na forum od : 18/02/2012

Gabriel Rennevalden Empty Gabriel Rennevalden

Pisanie by Gabriel Pią Lut 24, 2012 10:27 pm

Miasto:Chaoternum

Tytuły:Hrabia
    Imiona:Gabriel Vincent Romuald
    Nazwisko:Rennevalden
    Rasa:Wampir
    Status krwi + pieczęcie:czysta krew, brak pieczęci
    Wiek Fizyczny:25
    Wiek Prawidłowy:181
    Bóstwo Opiekuńcze:Ulris

Organizacja:-
    Ekwipunek:
    - stalowy miecz półtoraręczny (70 cm) z malachitową rękojeścią, wysadzaną aleksandrytami i wygrawerowanym herbem Rennevaldenów
    - Dwa sztylety z zakrzywionymi ostrzami (jeden 20, drugi 30 cm), wykonane ze srebra najwyższej próby
    - 10 szklanych pięciomililitrowych fiolek na krew (3 pełne, 1 ćwierć: krew ludzka, wampirza, elumiinati i laverteeri[1/4], reszta pusta).
    - skórzany pas z doszytymi „kieszonkami”, w których trzyma fiolki
    - szklana butelka (250ml) z Morzem Szaleństwa na „czarną godzinę”
    Wampiry, wraz z rosnącym statusem społecznym, stanęły przed koniecznością paktowania z ludźmi. W 6:1 Odnowy został wprowadzony traktat Szkarłanu (znany również pod nazwą Przymierze Szkarłatu). Zobowiązywał do zaprzestania Polowań przez Spokrewnionych. Miast prawdziwego pożywienia, w Krainach pojawiły się oberże z uprawnieniami do wydawania trunku imitującego prawdziwą krew. Napój znany jest jako Morze Szaleństwa.
    Ubranie:
    - białe koszule z szerokimi rękawami
    - kamizelki w odcieniach fioletu
    - spodnie do jazdy konnej
    - oficerki skórzane
    - pled z grubej skóry jelenia

Umiejętności fabularne:
    - skuteczne uwodzenie
    - pisanie i czytanie
    - jazda konna
    - bardzo dobra walka mieczem półtoraręcznym
    - dobra walka sztyletami
    - doskonały refleks
    - doskonała pamięć
    - wytrzymałość w trudnych warunkach atmosferycznych

Moce:
    Urok – rasowy (przy używaniu tej mocy Gabrielowi zmienia się kolor oczu z ciemnego fioletu na średni róż)

Znaki Czwórki (magia krwi) – Gabriel za pomocą dowolnego, srebrnego ostrza i kropli krwi (nacięcie ziemi zamoczonym w krwi sztyletem) może w miejscu żył D’misu utworzyć kombinację symboli oznaczających daną rasę. Każda z kombinacji ma różne działanie, lecz nie zawsze jest w stanie wypełnić krąg, ze względu na słabą dostępność do krwi laverteeri. Używanie tej mocy jest oczywiście ograniczone czasowo. Odstęp między wykonaniem jednego i drugiego kręgu wynosi 2-5 minut, w zależności od świeżości krwi. Mężczyzna nie wypróbował jeszcze wszystkich kombinacji i woli póki co nie ryzykować, ale te, których używał przedstawiają się tak:
    Człowiek i elumiinati – chwilowe (3s) opóźnienie ataku przeciwnika. Czas wykonania Znaków: 3-5s.
    Człowiek i wampir – chwilowe (3s) znieczulenie na atak fizyczny. Czas wykonania Znaków: 3-5s.
    Elumiinati i wampir – odparcie jednej próby ataku umysłowego. Czas wykonania Znaków: 3-5s.
    Wampir, człowiek i elumiinati – tymczasowa (5s) dezorientacja przeciwnika. Czas wykonywania znaków: 7-10s.
    Laverteeri, wampir, człowiek i elumiinati – oślepienie na 10s wszystkich osób oddalonych od kręgu o 10-15m. Czas wykonywania znaków: 25-35s.

Wygląd:Gabriel to dość wysoki mężczyzna (190 cm wzrostu) o fioletowych oczach i włosach koloru blond, długości niemal do ramion. Jego ciało nie jest specjalnie wysportowane – co prawda widać wyraźnie zaznaczające się mięśnie brzucha i klatkę piersiową, ale to niestety nie mieści się jeszcze w skali „wytrenowanych”. Prawda jest taka, że wampir nie zwraca na to uwagi, wychodzi z założenia, że tak czy siak wygląda nieźle. Ma na mostku charakterystyczne, spiralne, pionowe znamię. Zostało mu wmówione, że każdy czystokrwisty tak ma i w to wierzy, choć zdarza mu się mieć wątpliwości w wiarygodność członków rodu Rennevalden.

Charakter: : Rennevalden jest osobą nieco zbyt pewną siebie, choć nie ma zwyczaju nie doceniać przeciwnika w pojedynku, a jedynie w walce o kobiety, przez to czuje się niezwykle dotknięty i rozczarowany, kiedy jego konkury kończą się porażką. W kontaktach z płcią przeciwną jest szarmancki, czuły i stara się wytworzyć poczucie bezpieczeństwa tak, by żadna mu nie odmówiła. Przy mężczyznach zachowuje się jednak niezwykle tajemniczo, bowiem nie okazuje zbyt wielu emocji, a tylko wpatruje się w oczy rozmówcy wzrokiem powodującym niejaki respekt i strach do swojej osoby. Na ogół jest miły, jednak potrafi być wredny i sarkastyczny: kiedy ktoś go zirytuje w dowolny sposób, nie wybucha wściekłością, a jedynie rzuca niezwykle trafną ripostą, a zebraną złość wyładowuje później w domu, trenując się w walce mieczem. Kiedy trzeba, potrafi być niezwykle poważny i odpowiedzialny. Gdy kogoś faktycznie kocha, to na zabój, choć nie pamięta momentu, w którym byłby w kimkolwiek zakochany. Z drugiej strony nie potrafi dochować wierności i szuka niezobowiązujących kontaktów z płcią piękną, jednak do żadnej z nich nic nie czuje. Miewa dylematy moralne, ze względu na swą dość wysoką pozycję w Valesharze.

Historia{w imieniu Gabriela):
    (Czasy przed utratą pamięci będą stopniowo odkrywane podczas fabuły, poprzez retrospekcje.)

Nie mam zielonego pojęcia o czasach wcześniejszych, niż dzień, w którym, jakby gdyby nigdy nic, obudziłem się w łożu w siedzibie Rennevaldenów w Chaoternum (wówczas ten ród był już wysoko postawiony). Po prostu czuję, że zacząłem życie, będąc właściwie w kwiecie wieku (fizycznie miał już 25, ale jego wiek zaczęto liczyć od tego dnia, więc ten prawidłowy wówczas wynosił 0 [dopisek autora]). Moja rodzina wciąż powtarza, że powstałem dzięki łasce Jedenastu, jednak ja nadal mam pewne wątpliwości, bo nie musiałem uczyć się niczego: potrafiłem walczyć, znałem Urok, a także miałem pojęcie, jak wygląda polityka Valesharu i znałem jego historię. Mimo wszystko od tego czasu zacząłem żyć pełnią życia. Dzięki Sophie, mojej przyszywanej matce, poznałem smak życia i po raz pierwszy poczułem kobietę. Od tego momentu nie pragnąłem wiele. Przede wszystkim chciałem, choć to za małe słowo, być niezależny, rozwijać się i pokazać temu nieprzystępnemu Mariolaije, że istnieję. Pragnąłem zapisać się na kartach historii tego świata. Trenowałem walkę mieczem i sztyletami, rozwijałem Urok, czasem żerowałem, choć było już po podpisaniu Szkarłatnego. Odkryłem w sobie potencjał, dzięki któremu w jakiś sposób mogłem wykorzystać D’misu do własnych celów. Po żmudnych, wieloletnich próbach i doświadczeniach wynalazłem Znaki, które znacznie wsparły mnie w dalszym życiu. Zresztą niewiele miesięcy później zostałem przydzielony przez Gerarda jako ambasador Rennevaldenów u Imraellionów i Opiekun Etolie – głowy tego klanu. Podobno sama mnie wybrała, ale kto by tam wiedział, co siedzi w głowie tym przeklętym elumiinati. Dziewczyna jest irytująca, miewa chore zachcianki, a ja z przymusu to znoszę. Przyznam szczerze, że pałam do niej pewnym rodzajem sympatii, ale ciężko mi to określić, w końcu to podlotek, a przynajmniej fizycznie. Ktoś od niej z klanu bredził coś o tym, że tak naprawdę ma o wiele więcej lat, niż ja. Nie mam pojęcia, czy to prawda, ale mało mnie to obchodzi. Ja mam się nią opiekować, nie spuszczać jej z oczu i czasem pozwalać jej na za dużo. Nie zawsze mi się to udaje – ten bachor lubi sobie uciec z Domu Rodzin, najczęściej w okolice Ogrodów Vivienne i wtedy to ja obrywam reprymendą od innych, wysoko postawionych Imraellionów. W każdym bądź razie w tej pracy wolno mi na dużo – mam czas na treningi, odpoczynek, czasem nawet wychodzę pożerować poza granicami Saternalum. Żyć nie umierać.

Dodatkowe informacje i uwagi:
    Gabriel jest Opiekunem Etolie Imraellion.
    Żywi niechęć do Invitaelise Imraellion, ponieważ ta niegdyś „dała mu kosza”.

Ostatnio zmieniony przez Gabriel dnia Sob Lut 25, 2012 10:07 am, w całości zmieniany 2 razy
    Etolie
    Etolie
    Admin

Liczba postów : 78

Gabriel Rennevalden Empty Re: Gabriel Rennevalden

Pisanie by Etolie Pią Lut 24, 2012 10:59 pm

Elumiinati i wampir – możliwość przeniesienia jednego przedmiotu (do 75 kg) telekinetycznie na odległość do 100m. Czas wykonania Znaków: 3-5s. // ta pieczęć nie wchodzi w grę; telekineza to kolejna moc.
    Laverteeri, wampir, człowiek i elumiinati – oślepienie na 10s wszystkich osób oddalonych od kręgu o 30-35m. Czas wykonywania znaków: 13-15s. // krąg maksymalnie 15 metrów, czas wykonywania 25-35 sekund.
    Gabriel
    Gabriel

Pisanie by Gabriel Pią Lut 24, 2012 11:03 pm

Elumiinati i wampir – odparcie jednej próby ataku umysłowego. Czas wykonania Znaków: 3-5s./ Może być?

Oślepienie poprawiłem.
    Etolie
    Etolie
    Admin

Pisanie by Etolie Pią Lut 24, 2012 11:10 pm

Jednej próby ataku umysłowego w jakiej postaci?
    Dodatkowo określ wszystkie skutki negatywne używania magii krwi; w końcu nie należy ona do najłatwiejszych i całkowicie legalnych. Proponuję wprowadzić ograniczenie, polegające na możliwości używania krwi nie starszej, niż 26-godzinnej. Inaczej traci swą moc.
    Cinamone
    Cinamone
    Admin

Liczba postów : 26

Pisanie by Cinamone Sob Lut 25, 2012 8:29 am

Odstęp między wykonaniem jednego i drugiego kręgu wynosi 2-5 minut
    Tutaj ogranicz do minimum 7 minut, ponieważ Twoja postać mogłaby co dwie minuty oślepiać praktycznie każdego, bądź odpierać jego ataki. To trochę za dużo jak na ''zwykłego'' wampira.

Laverteeri, wampir, człowiek i elumiinati – oślepienie na 10s wszystkich osób oddalonych od kręgu o 10-15m.
    Nie zgadzam się na aż dziesięć sekund oślepienia. Zmniejsz to do maksymalnie 7, przy czym ogranicz również oddalenie do siedmiu metrów.

Morzem Szaleństwa
    Opisz działanie w Karcie Postaci, bądź umieść przekierowanie do poprawnego artykułu.
    Gabriel
    Gabriel

Pisanie by Gabriel Sob Lut 25, 2012 9:38 am

Etolie:
    Jeżeli ktoś będzie próbował przeczytać myśli Gabriela, to ten jeden taki atak będzie mógł odeprzeć. OK?
    Ograniczenie OK. Skutek uboczny: możliwość chwilowego zamroczenia podczas domykania kręgu. Może być?

Cinamone:
    1. Nie. Ta moc i tak jest już mocno ograniczona skutkami ubocznymi. Mogę dać co najwyżej minimum 5 minut.
    2. Mogę ograniczyć czas, ale nie odległość. Nie przesadzajmy, żadne skrajności nie są dobre.
    3. Morze Szaleństwa to ogólnodostępny substytut krwi, o którym mówiła mi Etolie. Nie wiem, czemu o tym jeszcze nie przeczytałaś.
    Cinamone
    Cinamone
    Admin

Pisanie by Cinamone Sob Lut 25, 2012 9:41 am

Wiesz, że bez tych ograniczeń nie zaakceptuję Ci karty?
    W takim razie, jeżeli jest to gdzieś opisane, to wklej link przekierowujący lub daj cytat.
    Gabriel
    Gabriel

Pisanie by Gabriel Sob Lut 25, 2012 9:45 am

Zobaczymy. Porozmawiajcie o tym z Etolie.
    Wzmianka o Morzu Szaleństwa jest w historii Valesharu
    Cinamone
    Cinamone
    Admin

Pisanie by Cinamone Sob Lut 25, 2012 9:47 am

W porządku, porozmawiamy.
    Jeżeli wiesz, gdzie dokładnie jest ta wzmianka i wiesz dokładnie o co chodzi w tej nocy, to proszę, opisz to własnymi słowami w Karcie lub daj dokładny cytat.
    Gabriel
    Gabriel

Pisanie by Gabriel Sob Lut 25, 2012 10:07 am

Wampiry, wraz z rosnącym statusem społecznym, stanęły przed koniecznością paktowania z ludźmi. W 6:1 Odnowy został wprowadzony traktat Szkarłanu (znany również pod nazwą Przymierze Szkarłatu). Zobowiązywał do zaprzestania Polowań przez Spokrewnionych. Miast prawdziwego pożywienia, w Krainach pojawiły się oberże z uprawnieniami do wydawania trunku imitującego prawdziwą krew. Napój znany jest jako Morze Szaleństwa.
    Etolie
    Etolie
    Admin

Pisanie by Etolie Sob Lut 25, 2012 11:52 am

Laverteeri, wampir, człowiek i elumiinati – oślepienie na 10s wszystkich osób oddalonych od kręgu o 10-15m. Czas wykonywania znaków: 25-35s. // 7 sekund oślepienia w kręgu 5-10 metrów.
    Dodatkowo Twoja postać musi wykorzystywać krew czystokrwistych, Wybudzonych Elumiinatów.
    Świeżość krwi równie ważna; traci swą moc po 26 godzinach.

Rozmawiałam z Cinamone na temat Twoich mocy. Obie po dość burzliwych dyskusjach zgodziłyśmy się na tą opcję.
    Gabriel
    Gabriel

Pisanie by Gabriel Sob Lut 25, 2012 2:50 pm

Z krwią się zgadzam, aczkolwiek z Ostatnim Kręgiem niekoniecznie. Wspomniałem przecież, że krew laverteeri jest słabo dostępna dla Gabriela i z rzadka może wykonywać tę kombinację...
    Etolie
    Etolie
    Admin

Pisanie by Etolie Sob Lut 25, 2012 2:57 pm

Hmm, bądź co bądź i tak masz dosyć ograniczone pole manewru dzięki Etolie, która raczej spokoju Ci dawać nie będzie. Och, czy nie sądzisz, że ta kamizelka wyglądałaby na Tobie wprost olśniewająco, Gabrysiu?

Akceptuję i życzę powodzenia w świecie Mroźnych Krain.
    Cinamone
    Cinamone
    Admin

Pisanie by Cinamone Sob Lut 25, 2012 10:01 pm

Okej, teraz również mogę akceptować i życzyć powodzenia. Zamykam temat.

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Similar topics

-

Obecny czas to Nie Lis 24, 2024 5:07 am